Gezondheidsvoordelen op de lange termijn

Ondanks dat de meesten er zich van bewust zijn dat regelmatige fysische activiteit goed is voor de fysische en psychische gezondheid maken weinigen gebruik van de voordelen die beweging, oefeningen en training kunnen bieden. De hoofdoorzaak is de complexiteit om deze noodzakelijk fysische activiteit in ons druk leven ingepland te krijgen.  Niettegenstaande kan een simpele, ontspannende wandeling van een halfuurtje al heel wat gezondheidsvoordelen bieden, zeker als er enige regelmaat aangehouden wordt.

“Wandelen is het beste medicijn voor de mens”
Hippocrates

Naast de onmiddellijke effecten als een leeg hoofd en een blije buik, zal wandelen je ook veel opleveren op de lange termijn. Een greep uit de bewezen gezondheidswinst: een verminderde kans op aandoeningen als hart- en vaatziekten, diabetes, darmkanker en hoge bloeddruk; minder ziekenhuisbezoeken, sterkere botten en een betere houding.

Wandelen verlengt het leven.

Wandelen biedt gezondheidsvoordelen voor iedereen, ongeacht de leeftijd of graad van fitheid. Wandelen is gratis, kan overal uitgevoerd worden en kan gemakkelijk in de dagelijkse routine ingepland worden. Het enige wat je nodig hebt is een minimum aan wilskracht en een paar wandelschoenen.

Helder denken.

De drukke momenten op het werk even onderbreken voor een korte wandeling, of ’s morgens alvorens de dag aan te vatten, zullen het hoofd verfrissen en geeft meer effect dan de koppen koffie …  En waarom geen wandelvergaderingen organiseren? Onderzoekers hebben aangetoond dat deze bijzonder efficiënt zijn.